Het leukste wijncadeau
Gegarandeerd proefplezier
Complete wijnproeverij in een box
Review Logo8,9 @ Kiyoh
Webshop KeurmerkWijnproeverijbar.nl
0
0
Het leukste wijncadeau
Gegarandeerd proefplezier
Complete wijnproeverij in een box

Door Frank Weijers, 13 januari 2024

Welke wijn schenk je bij je favoriete stamppot? Wij zetten ze op een rij.

Andijviestamppot

Om de smaak van de rauwe andijvie niet te overheersen, schenk je ofwel een rijke witte wijn of een fruitige rode wijn met weinig tannines. Denk voor witte wijnen bijvoorbeeld aan een chardonnay met een lichte houtrijping en wat frisheid. Liever een glas rood? Dan kom je erg goed uit de voeten met een fruitige Pinot Noir of Zweigelt. Onze 'Zweigelt van Weingut Kummer uit Oostenrijk' is een echte bourgondische wijn van zeer goede prijs-kwaliteit. Het donkere fruit en de zachte tannines maken de wijn heerlijk bij je stamppot.

Zuurkoolstamppot

Ga je voor zuurkoolstamppot met worst, jus en spekjes? In de Elzas geniet men van dit gerecht met, hoe kan het ook anders, een goed glas Pinot Gris en daar sluiten we ons helemaal bij aan. Deze Pinot Gris, van Domaine Boeckel uit de Elzas is een volle, frisse wijn met een lange afdronk. De lichte rooksmaak in de wijn past perfect bij de rookworst op je bord.

Hutspot

Hutspot is een gerecht waarin de uien flink de baas spelen. Vanzelfsprekend schenken we hier een wijn bij die de uien in het gerecht goed aankan. Bijvoorbeeld een vol-frisse Chardonnay of Pouilly-Fuissé. Onze Chardonnay van Domaine de Pellehaut uit Zuid-West Frankrijk heeft tonen van perzik, ananas en een zijdezachte vanille-afdronk. Vol, maar toch fris, net als de hutspot op je bord.

Boerenkoolstamppot

Natuurlijk vergeten we de echte klassieker onder de stamppot niet. Zie je het al voor je, een heerlijk bord boerenkool met natuurlijk een ambachtelijke rookworst of spekjes. Boerenkool laat zich zowel met rode als witte wijnen combineren. Ga je voor rood? Kies dan een fruitige Merlot of Grenache. Liever een glaasje witte wijn? Een frissere Chardonnay of Grauerburgunder maakt je boerenkool stamppot helemaal af. Wij gaan voor deze frisse Grauerburgunder uit de Nahe in Duitsland. De wijn is vol met tonen van groene appel, peer en groene asperges.

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »