Het leukste wijncadeau
Gegarandeerd proefplezier
Complete wijnproeverij in een box
Review Logo8,9 @ Kiyoh
Webshop KeurmerkWijnproeverijbar.nl
0
0
Het leukste wijncadeau
Gegarandeerd proefplezier
Complete wijnproeverij in een box

Wijnproeverij

Zijn jij, je familie en vrienden dol op wijn? Dan is een wijnproeverij zeker iets voor jullie. Een wijnproeverij is kortgezegd een bijeenkomst waar mensen bij elkaar komen om wijn te proeven. Wijnproeven is al eeuwenoud. Vanaf het moment dat er wijn werd geproduceerd, ontstonden er ook wijnproeverijen. Bij een wijnproeverij is het de bedoeling dat je kennis maakt met verschillende soorten wijnen. Bij professioneel wijnproeven wordt gebruik gemaakt van het wijnbeoordelingssysteem en formele taal om de smaken en geuren van de wijn te beschrijven. Bij een minder professionele wijnproeverij gaat het voor de deelnemers vooral om de persoonlijke waardering van de wijn. Tijdens de proeverij worden verschillende wijnen in een glas geschonken. Eerst worden de kleur en de geur van de wijn beoordeeld. Vervolgens neemt de proever een slok en laat die slok in de mond rondraaien. De wijn kan worden doorgeslikt of worden uitgespuugd in een kwispedoor. Iedere proever kan de wijn zijn punten of persoonlijke waardering geven.

Diverse soorten wijnproeverijen

Op verschillende plekken kunt je terecht voor een wijnproeverij. Er zal een wijnexpert aanwezig zijn die iedereen de verschillende soorten wijnen laat proeven. Bij iedere wijn zal ook een uitleg worden gegeven. Er kunnen verschillende wijnen worden geproefd. Er zijn in totaal wel meer dan 3000 verschillende druivenrassen waar men wijn van maakt. Welke wijnen er tijdens jouw wijnproeverij worden geschonken, kan natuurlijk verschillen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wijnproeverij met witte wijnen, rosé wijnen of rode wijnen. Bij veel wijnproeverijen wordt een mix geproefd of zijn de wijnen afkomstig uit hetzelfde land of dezelfde streek. De wijnproeverij is op locatie maar er kan ook een wijnproeverij aan huis worden georganiseerd. De wijnproeverij aan huis kun je natuurlijk ook geheel zelf organiseren. Om het zelf organiseren van een wijnproeverij een stukje gemakkelijker te maken hebben wij een handig artikel gemaakt. Hier lees je hoe je in 6 stappen jullie eigen wijnproeverij kunt organiseren. Handig toch?!

Een wijnproeverij met de Wijnproeverijbox

Op Wijnproeverijbox.nl bestel je een box naar keuze. Deze complete box wordt door ons geleverd en bestaat uit 2 tot 6 verschillende soorten wijnen en benodigd proefmateriaal. Wij bieden boxen per wijnland of per thema aan. De wijnbox is samengesteld door een Vinoloog en biedt een unieke manier van thuis wijnproeven. De box is ook voorzien van een handleiding die instructies geeft over hoe de tafel gereed moet worden gemaakt, welke glazen je kunt gebruiken, uitleg over de geur- en smaakcirkel en hoe je de wijnproeverij kunt houden. De box is geschikt voor 2 tot maximaal 10 personen. Afhankelijk welke box je kiest. Wij bezorgen de box en jij nodigt zelf je gezelschap uit om te proeven. Iedereen kan wijn proeven, voorkennis is bij onze boxen niet nodig. Je bestelt de box gemakkelijk en snel online op Wijnproeverijbox.nl. Betaling kan door middel van verschillende betaalmethodes. Ook achteraf betalen kan bij ons. Wij verzenden de bestelling binnen 1 of 2 dagen. Wacht niet langer en bestel jouw Wijnproeverijbox voor een geslaagde wijnproeverij!

Zelf regelen

Maak een account aan, log in en volg je bestelling of bekijk je factuur.

Voor alle overige vragen

Bel ons

ma t/m vrij 09.00 - 17.00 uur
zaterdag en zondag gesloten

085 1302445

E-mail

Reactie doorgaans binnen enkele uren

E-mail ons

Social media

Stel je vraag via onze socials

8,9Review LogoWij scoren een 8,9 op Kiyoh

Wijnproeverijbox.nl

Prinses Margrietstraat 19
4241 BA Arkel

KvK: 66436427

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »