• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wijnproeverij

Zijn jij, je familie en vrienden dol op wijn? Dan is een wijnproeverij zeker iets voor jullie. Een wijnproeverij is kortgezegd een bijeenkomst waar mensen bij elkaar komen om wijn te proeven. Wijnproeven is al eeuwenoud. Vanaf het moment dat er wijn werd geproduceerd, ontstonden er ook wijnproeverijen. Bij een wijnproeverij is het de bedoeling dat je kennis maakt met verschillende soorten wijnen. Bij professioneel wijnproeven wordt gebruik gemaakt van het wijnbeoordelingssysteem en formele taal om de smaken en geuren van de wijn te beschrijven. Bij een minder professionele wijnproeverij gaat het voor de deelnemers vooral om de persoonlijke waardering van de wijn. Tijdens de proeverij worden verschillende wijnen in een glas geschonken. Eerst worden de kleur en de geur van de wijn beoordeeld. Vervolgens neemt de proever een slok en laat die slok in de mond rondraaien. De wijn kan worden doorgeslikt of worden uitgespuugd in een kwispedoor. Iedere proever kan de wijn zijn punten of persoonlijke waardering geven.

Diverse soorten wijnproeverijen

Op verschillende plekken kunt je terecht voor een wijnproeverij. Er zal een wijnexpert aanwezig zijn die iedereen de verschillende soorten wijnen laat proeven. Bij iedere wijn zal ook een uitleg worden gegeven. Er kunnen verschillende wijnen worden geproefd. Er zijn in totaal wel meer dan 3000 verschillende druivenrassen waar men wijn van maakt. Welke wijnen er tijdens jouw wijnproeverij worden geschonken, kan natuurlijk verschillen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wijnproeverij met witte wijnen, rosé wijnen of rode wijnen. Bij veel wijnproeverijen wordt een mix geproefd of zijn de wijnen afkomstig uit hetzelfde land of dezelfde streek. De wijnproeverij is op locatie maar er kan ook een wijnproeverij aan huis worden georganiseerd. De wijnproeverij aan huis kun je natuurlijk ook geheel zelf organiseren. Om het zelf organiseren van een wijnproeverij een stukje gemakkelijker te maken is er de Wijnproeverijbox!

Een wijnproeverij met de Wijnproeverijbox

Op Wijnproeverijbox.nl bestel je een box naar keuze. Deze complete box wordt door ons geleverd en bestaat uit 6 verschillende soorten wijnen en benodigd proefmateriaal. Wij bieden boxen per wijnland of per thema. De wijnbox is samengesteld door een vinoloog en biedt een unieke manier van thuis wijnproeven. De box is ook voorzien van een handleiding die instructies geeft over hoe de tafel gereed moet worden gemaakt, welke glazen je kunt gebruiken, uitleg over de geur- en smaakcirkel en hoe je de wijnproeverij kunt houden. De box is geschikt voor maximaal 10 personen. Wij bezorgen de box en jij nodigt zelf een gezelschap uit om te proeven. Iedereen kan wijn proeven, voorkennis is bij deze box niet nodig. Je bestelt de box gemakkelijk en snel online op Wijnproeverijbox.nl. Betaling kan door middel van verschillende betaalmethodes. Ook achteraf betalen kan bij ons. Wij verzenden de bestelling gratis binnen 1 of 2 dagen. Wacht niet langer en bestel jouw Wijnproeverijbox voor een geslaagde wijnproeverij!