Het leukste wijncadeau
Gegarandeerd proefplezier
Complete wijnproeverij in een box
Review Logo8,9 @ Kiyoh
Webshop KeurmerkWijnproeverijbar.nl
0
0
Het leukste wijncadeau
Gegarandeerd proefplezier
Complete wijnproeverij in een box

Door Frank Weijers, 29 juni 2021

Nieuwe Alcoholwet vanaf 1 juli 2021

Vanaf 1 juli 2021 treedt de nieuwe alcoholwet in werking. Het aanbieden van hoge kortingen is daarmee verleden tijd. Het moet jongeren ontmoedigen om alcohol te kopen en te nuttigen. Voor online verkoop gelden er ook strengere regels. 

Alcohol kopen op afstand. Oftewel, wijn en andere alcoholhoudende dranken online kopen. Ook wij als webshop moeten voldoen aan de nieuwe strengere eisen. 

 

De belangrijkste punten waaraan wij moeten voldoen:

 

Voordat een koper een bestelling kan afronden, moeten wij vragen naar de exacte leeftijd van de koper. Een koper moet minimaal 18 jaar zijn. We vragen dit tijdig in het bestelproces. Jonger dan 18 jaar? Dan kun je simpelweg niet verder in het bestelproces.

 

Tijdens de bezorging zal de bezorger van PostNL de leeftijd controleren. Voldoet de controle niet aan de regels, dan gaat de bestelling naar een PostNL afhaalpunt. De koper van minimaal 18 jaar kan alsnog de bestelling ophalen met een legitimatie.

 

Wij als webshop zijn verantwoordelijk voor de leeftijdscontrole tijdens het gehele proces tot en met bezorging. Dit houden wij bij met een geborgde werkwijze.

 

 

Bovenstaande regelgeving is landelijk en is van toepassing op iedere webshop die alcohol verkoopt. De nieuwe alcoholwet is ook geldig voor horeca en het thuisbezorgen van boodschappen. Bekijk hier de volledige regelgeving op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

 

Zo ziet het aangepaste bestelproces er uit bij ons:

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »