Met deze wijn-spijstips wordt jullie eigen wijnproeverij nóg leuker en lekkerder!
Gaan jullie binnenkort wijnproeven met één van onze boxen? Maak er dan een complete wijn-spijsbeleving van! Wijn en spijs gaan namelijk in harmonie samen met elkaar. Ze zijn onafscheidelijk en kunnen niet zonder elkaar. Maar zoek wel de juiste combinatie zodat smaken elkaar versterken. Heb je een goede combinatie? Dan is het genieten geblazen! Het vinden van een goede combinatie kan een zoektocht zijn. Ons magazine helpt jullie met tips en informatie voor de ultieme combinaties.
Hoe pak je het aan? Waar begin je mee? Wat is eigenlijk altijd goed te combineren? Vragen die nu wellicht in je opkomen. Na het lezen van de theorie en tips krijg je antwoorden op deze vragen. De belangrijkste tip alvast: Ga experimenteren!
Eerst een stukje theorie.
Wat is smaak? Zoals het in het woordenboek staat is het een gewaarwording die een bepaalde zaak, in de mond genomen, opwekt. Het smaakzintuig omschrijft het woordenboek als volgt: “Het zintuig waarmee de eigenschappen en het aroma van een bepaalde stof door de smaakpapillen worden onderscheiden”.
- Reukzintuig
- Smaakzintuig
- Somatische zintuigen
- Zicht en gehoor
Conclusie over smaak.
Het lijkt me duidelijk dat niet alleen reuk en smaak invloed hebben op wijn-spijs ervaring maar ook somatische zintuigen, zicht en gehoor.
We kunnen dit uitdrukken in een formule:
Smaak = smaakzin(proeven) + reukzin (ruiken) + somatische zintuigen + zicht + gehoor.
Op zoek naar een goede combinatie.
Nu we de theorie weten is het tijd om een goede combinatie te vinden. Hieronder volgen een paar basis regels die jou gaan helpen je te brengen in de goede richting. Vanuit hier kun je wat specifieker op zoek gaan naar de perfecte combinatie!
- Kies op grond van zwaarte
- Kies op grond van herkomst
- Kies op grond van smaakzintuig
Ontvang ons Wijn-Spijs Receptenboek!
Jouw gids voor wijn & spijs in 36 heerlijke recepten. Ontdek de perfecte wijn-spijs combinaties!
- Leer de kunst van wijn-spijscombinaties met uitgebreide theorie.
- Bevat 36 unieke recepten van amuse tot hoofdgerecht.
- Ideaal voor zowel beginners als ervaren wijnliefhebbers.
- Totaal 48 pagina's boordevol inspiratie en kennis.
- Ontwikkel je eigen smaak met praktische tips en technieken.
- Een perfect cadeau voor elke foodie of wijnliefhebber.
Dit boekje is een onmisbare gids voor iedereen die wil leren hoe je wijn en spijs op elkaar afstemt. Met 36 zorgvuldig geselecteerde recepten en een schat aan theoretische kennis, ben je goed voorbereid om zelf de perfecte combinaties te maken en te genieten van culinaire hoogstandjes tijdens het wijnproeven!