• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over ons

Hoe het begon

De liefde voor wijn is ontstaan toen ik werkte in de retail. Tegenover mijn winkel zat een wijnwinkel. Na wat gezellige praatjes met de overburen begon ik te kijken naar de etiketten en probeerde ik er wat van te begrijpen. Boven de schappen stonden allerlei landen. Van heel dichtbij tot ver weg. Een fles wijn helemaal uit Australië die hier op de plank lag. Gaaf! Ik begon vragen te stellen en kreeg duidelijke antwoorden. Ik kocht steeds vaker wat flessen en kreeg tips wat ik het beste erbij kon eten. Ik merkte al snel dat de wijn daardoor nog beter smaakte. Het gevoel van beleving in een glas van een wijn die van ver kwam. Een wijnboer die zijn best heeft gedaan en zijn unieke smaak in de fles bracht. Ik werd enthousiast!

Van de overburen kreeg ik boeken mee om te lezen. Super interessant vond ik de theorie achter het product wijn. Ik wilde steeds meer weten over wijn. In 2011 heb ik mijn Wijnbrevet gehaald na fantastische lessen die gepaard gingen met veel te proeven wijnen.

Ik wilde wat met deze kennis doen en gaf bij vrienden een wijnproeverij. Dit was zo’n succes dat ik via via vaker een wijnproeverij thuis gaf. Om professioneler te worden richtte ik een bedrijf op en gaf ik steeds vaker wijnproeverijen bij mensen thuis. Het ging steeds beter tot het moment ik vaker dubbele reserveringen kreeg. Mezelf in tweeën splitsen lukt niet dus moest ik op zoek naar een structurele oplossing.

Ik bedacht het idee dat mensen ook zonder mij een wijnproeverij thuis zouden kunnen houden. Ik schreef alles op wat ik vertelde tijdens een wijnproeverij. Hier is een handige geillustreerde handleiding uit ontstaan. Ook maakte ik eenvoudige proefnotitieformulieren en wijnbeschrijvingen. Na een paar maanden van uitwerken van het idee is in mei 2016 de Wijnproeverijbox geboren.

Totale wijnbeleving

Mensen een (eerste) wijnbeleving geven door middel van onze boxen is onze missie met de Wijnproeverijbox. Onze visie is dat wijnproeven en het genieten van goede wijn bereikbaar moet zijn. Wij praten niet over een "hint van dat" en een "toets van dat". Wijn is voor iedereen.

We weten als geen ander dat een avond thuis met een stel vrienden bijzonder kan zijn met een goed glas wijn. Op zo'n avond praat je ook altijd over wat je drinkt, toch? De Wijnproeverijbox hebben we speciaal samengesteld om zelf een wijnproeverij te houden wanneer het jullie uitkomt. Zonder de hoge kosten van een wijnadviseur die ook nog zijn eigen wijn (te duur) verkoopt. Met de eenvoudige handleiding en wijnbeschrijvingen houden jullie een succesvolle en gezellige wijnproeverij voor vrienden, familie, collega's of buren

Vinoloog van de Wijnacademie

Sinds augustus 2018 mag ik me officieel Vinoloog van de Wijnacademie noemen! Na een studie van 2 jaar heb ik mezelf nog meer verbetert in diepgaande kennis en analytisch proeven van wijn.

  

Met onze kennis en sterk netwerk kunnen wij steeds weer zorgen voor een ultieme wijnbeleving voor de beginnende- en gevorderde wijnproever.

Alvast een leuke wijnproeverij!

Vriendelijke groet,

Frank Weijers