Het leukste wijncadeau
Levertijd 1-2 dagen
Altijd een complete wijnbeleving
Review Logo8,9 @ Kiyoh
Webshop KeurmerkWijnproeverij op locatie
0
Het leukste wijncadeau
Levertijd 1-2 dagen
Altijd een complete wijnbeleving

Door Frank Weijers, 5 oktober 2025

Herfstgerechtjes recepten met wijntip

Geroosterde pompoen met geitenkaas en honing

Ingrediënten (4 pers.):

½ flespompoen, in parten

2 el olijfolie

100 g zachte geitenkaas

2 el vloeibare honing

Zeezout & zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de pompoenparten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Rooster 25-30 min tot ze goudbruin en zacht zijn.

Bestrooi met verkruimelde geitenkaas en besprenkel met honing.

Wijntip: Kies een Sauvignon Blanc of een fruitige Chardonnay – de frisse zuren snijden mooi door de romigheid van de kaas en vullen de zoete pompoen aan.

Paddenstoelen crostini met tijm en knoflook

Ingrediënten (4 pers.):

1 stokbrood, in plakjes

250 g kastanjechampignons, in plakjes

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 el olijfolie

1 tl verse tijmblaadjes

Zeezout & peper

Bereiding:

Rooster de broodplakjes kort in de oven of grillpan.

Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook kort. Voeg champignons en tijm toe en bak tot ze goudbruin zijn.

Breng op smaak met zout en peper.

Beleg de crostini met het champignonmengsel en serveer warm.

Wijntip: Ga voor een Pinot Noir of een lichte Nebbiolo. De aardse tonen van de wijn sluiten perfect aan bij de umami van de paddenstoelen.

Stoofpeer met blauwe kaas en walnoot

Ingrediënten (4 pers.):

4 stoofperen (Gieser Wildeman)

500 ml rode wijn

100 g suiker

1 kaneelstokje

80 g blauwe kaas (bijv. Roquefort)

8 walnoten

Bereiding:

Schil de peren en laat het steeltje zitten.

Breng de wijn met suiker en kaneel aan de kook.

Stoof de peren 1-1,5 uur zachtjes tot ze mooi rood zijn. Laat afkoelen.

Halveer de peren, verwijder het klokhuis, en vul met blauwe kaas.

Garneer met een walnoot en serveer lauw of op kamertemperatuur.

Wijntip: Serveer met een Port of een zoete Riesling. De balans tussen zoet fruit en krachtige kaas maakt dit een onvergetelijke combinatie.

Mini quiche met prei en spekjes

Ingrediënten (6 mini quiches):

1 rol bladerdeeg of hartige taartdeeg

2 preien, in ringen

100 g spekblokjes

3 eieren

150 ml slagroom

50 g geraspte oude kaas

Peper en nootmuskaat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bak de spekjes uit in een pan. Voeg de prei toe en bak 5 min mee.

Klop eieren met slagroom, kaas, peper en nootmuskaat.

Bekleed kleine quichevormpjes met deeg. Verdeel het prei-spek-mengsel erover.

Schenk het eimengsel erop en bak 25-30 min goudbruin.

Wijntip: Een ronde Merlot of een elegante Côtes du Rhône brengt de zoute en romige smaken prachtig in balans.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »