• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wijntrip boxen

NIEUW! Ga op wijntrip naar jullie favoriete wijngebied! Proef en kom meer te weten over het gebied. Complete wijnproeverij met 3 wijnen, flyer met instructies hoe jullie gaan wijnproeven en proefmateriaal. De wijnproeverij geschikt voor 2-4 personen.

Wijntrip boxen

Hoe werkt een Wijntrip box?

Wij brengen de wijnbeleving bij je thuis. Jij bestelt een box naar keuze, nodigt vrienden of familie uit en wij bezorgen hem. De Wijntrip box met 3 verschillende soorten wijn en proefmateriaal staat garant voor een geslaagde wijnproeverij. De flyer met instructies leert je eenvoudig in 7 stappen wijnproeven. Ook hoe je de tafel klaar maakt en uitleg over de geur- en smaakcirkel. De Wijntrip box is geschikt voor 2-4 personen.

Jullie hebben geen voorkennis nodig over wijn. Iedereen kan wijnproeven!

Wat zit er allemaal in een Wijntrip box?

  • 3 flessen wijn. Bekijk per Wijntrip box welke wijnen daar in zitten.
  • Flyer met instructies hoe jullie zelf eenvoudig in 7 stappen de wijnproeverij kunnen houden.
  • Per wijn een uitgebreide wijnbeschrijving met wijn- en spijstips.
  • 4 Proefnotitie formulieren met daarop de geur- en smaakcirkel om proefnotities in te vullen.

De wijnen komen direct van de wijnboer of importeur en zijn niet te koop in de supermarkt of bekende wijnwinkels. Onze Vinoloog vindt daarbij typiciteit en authenticiteit van een wijn belangrijk. Daarnaast herkenbare aroma's, mooie zuurgraad en wijnen die zorgen voor goed proefplezier!

 

Dit zijn onze Wijntrip boxen:

Mediterraans Frankrijk

Met deze box kom je thuis in Mediterrane sferen. Het ultieme vakantiegevoel aan de Middellandse zee komt opborrelen. Zon, lavendel, rozemarijn, stokbrood, kaas én wijn. Wij hebben heerlijke wijnen uit Languedoc, Provence en Rhône in deze box gedaan. 

Authentiek Italië

Heuvelachtig landschap met cipressen en wijn- en olijfboomgaarden. Dat samen met de heerlijke Italiaanse keuken vraagt om authentieke wijnen. Nog steeds zijn de Italiaanse druivenrassen hoog in aanplant. Bekende wijn uit Toscane, Venezia en Sicilië proeven jullie met deze box.

Zuid-Amerika

Het Andesgebergte, de invloed van de Grote Oceaan en het hoog aantal dagen zon is bepalend voor het grote succes van dit gebied. De grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur zorgt voor rijke aroma's in de wijnen. Proef wijn uit de meest bekende wijnlanden Argentinië en Chili.

Australië & Nieuw-Zeeland

Australië en Nieuw-Zeeland worden steeds bekender bij ons. En terecht. Wijnbouw in Australië is alleen mogelijk in het koelere zuiden. In Nieuw-Zeeland komt de meeste wijn uit het koelere noorden van het zuidelijk schiereiland. In deze box proef je geweldige wijnen uit Victoria, McLaren Vale en Marlborough.

Spanje & Portugal

Zon, zee, tapas en wijn. Met deze box proef je wijn uit Spanje en Portugal. Vooral het midden en zuiden kan bloedheet zijn. Druiven rijpen er makkelijk. Het noorden bij Galicië is daarentegen koel met veel neerslag. Grote verschillen wat we jullie ook laten proeven. Een Port ontbreekt uiteraard niet. 

Zuid-Afrika

De eerste wijnstok is geplant door de Nederlander Jan van Riebeeck in opdracht van de VOC in 1655. Dit om de koopvaardijvloot te voorzien van groente en fruit om scheurbuik te voorkomen. Aan de kust bij Kaap de Goede Hoop komen frisse wijnen vandaan, in het binnenland zelfs versterkte zoete wijnen.